Site Overlay

Tomorrowland zet in op NFT’s

FTX Europe, een toonaangevende wereldwijde cryptocurrency-exchange, heeft een samenwerking met Tomorrowland aangekondigd om hen te helpen de sprong naar web3 en NFT’s te maken en nieuwe ervaringen te creëren voor de ‘People of Tomorrow’.

“Het is spannend om de voortdurende vermenging van Crypto, muziek en evenementen te zien”, zegt Sam Bankman-Fried, CEO en oprichter van FTX. “We zijn trots om samen te werken met Tomorrowland om hun werkelijk unieke en magische evenementen naar de digitale ruimte te brengen door hun Web3-, NFT- en crypto-gerelateerde initiatieven te ondersteunen. We zijn ook op één lijn met onze gedeelde overtuiging dat gemeenschap, toegankelijkheid, transparantie en duurzaamheid zijn de leidende factoren voor een betere morgen. De Quest by FTX geeft bezoekers van deze Tomorrowland Winter een leuke en interactieve manier om toegang te krijgen tot exclusieve evenementen.”

Deze samenwerking markeert het begin van een langetermijninitiatief tussen FTX Europe en Tomorrowland om het beste in Web3 naar hun aankomende evenementen te brengen, waaronder het jaarlijkse iconische Tomorrowland in België, Tomorrowland Winter en het bekroonde digitale festival Tomorrowland Around The World. Het partnerschap zal een verscheidenheid aan toepassingen van Web3- en blockchain-technologie verkennen, waaronder NFT’s voor kunst, muziek en ticketing, evenementen in de metaverse en cryptocurrency-betalingen. De evolutie van Tomorrowland naar web3 is een kans om een diepere verbinding met de gemeenschap tot stand te brengen en festivalgangers te betrekken met gestroomlijnde ticketingopties, artiesten met nieuwe creatieve verkooppunten en fans van Tomorrowland met de mogelijkheid om digitale Tomorrowland-activa te verdienen, verzamelen of kopen.

Michiel Beers, oprichter van Tomorrowland, zei: “Sinds dag één zit het in het DNA van Tomorrowland om nooit te stoppen met het verleggen van de grenzen van creativiteit en innovatie, om de meest unieke ervaringen en belangrijke momenten te creëren voor onze wereldwijde gemeenschap, The People of Tomorrow. Evolutie naar web3 opent veel mogelijkheden voor onze eindeloze verbeeldingskracht en ook de mogelijkheid om de banden van onze gemeenschap de komende jaren aan te halen.”

Tomorrowland begon in 2005 als een festival met 10.000 bezoekers, georganiseerd en nog steeds eigendom van twee Belgische broers. Tomorrowland, dat nu 16 jaar bestaat, is een van de grootste electro-musicalfestivals ter wereld met meer dan 400.000 bezoekers aan het jaarlijkse zomerfestival, waarbij tickets altijd binnen een uur uitverkocht zijn. Tomorrowland is vijf keer uitgeroepen tot World’s Best Music Event bij de International Dance Music Awards en is officieel erkend door de VN in naam van secretaris-generaal Ban Ki-Moon. Deze nieuwe samenwerking is een volgende stap in een voortdurende evolutie om Tomorrowland tot in elk detail de ultieme ervaring te maken, te beginnen met contante betalingen via de festivalarmband tot een FWA van de maand en 2021 Webby Award Winning digitaal evenement Tomorrowland Around the World.

De samenwerking begint met een unieke activering genaamd The Quest by FTX, waarmee bezoekers van het Tomorrowland Winter-festival de eerste 1500 van een geplande verzameling van 6.500 NFT’s kunnen verzamelen en een unieke ervaring kunnen verdienen. Er zullen vijf locaties verborgen zijn in de bergen die festivalgangers moeten vinden en vervolgens hun evenementarmband moeten scannen om toegang te krijgen, met 250 winnaars die elke dag van Tomorrowland Winter worden geselecteerd. Deze tickets geven 1.500 bezoekers toegang tot exclusieve concerten op een geheime locatie gedurende drie nachten.